Kókuszos csemege recept
A Kókuszos csemege hozzávalói:28 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg porcukor, 3 kanál méz, 3 dkg margarin, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaniliás cukor fél citrom.
Máz: 22 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 kanál rum (vagy rum aroma), 10 kanál tej, 1 csomag kókuszreszelék.
A Kókuszos csemege elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet a tojással, a porcukorral, a mézzel, a margarinnal, a tejjel, a sütőporral, vaníliás cukorral és a fél citrommal. Egy óráig pihentetjük. Margarinozott, lisztezett tepsibe másfél centiméter vastagon belesimítjuk, megsütjük és rombusz (vagy kocka) alakúra vágjuk. Közben elkészitjük a mázat, melyhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a négy kanál rumot (vagy rum aromát), a tíz kanál tejet, és felfőzzük. Ha kihült, egyenként belemártogatjuk a tésztadarabokat, végül kókuszreszelékben meghempergetjük.
Garantálom, hogy a család kedvence lesz, nálunk elég sürün felkerül az étlapok közé.
Aki nem szereti nagyon édesen az kevesebb cukrot tegyen bele!!!
Nagyon finom sütemény. (féjem kedvence! :)
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea, 2006. okt. 31. 11:17
A kókuszos csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.