Baklava (török mézes rétes) recept
40 perc
A Baklava (török mézes rétes) hozzávalói:
25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék.
A Baklava (török mézes rétes) elkészítési módja:
A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére réteslap kerüljön,amit olvasztott vajjal meglocsolunk.Előmelegített,forró sütőben,közepes lágon sütjük.Még forrón kockákra vágjuk és melegen tálaljuk.
Mivel török édesség,túl édesnek tűnhet számunkra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 19:02
A baklava (török mézes rétes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.