Marlenka recept
80 perc
419 kcal
Tésztához:
6 tojás
24dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
12dkg margarin
1 csomag sütőpor
fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
24dkg liszt
Krémhez:
2 tubus (34dkg)cukrozott sűrített tej
30dkg margarin
3-4 evőkanál porcukor vagy méz
1 kiskanál rum
6-8dkg sózatlan földimogyoró(ez el is maradhat)
Tetejére:
3-4dkg sózatlan földimogyoró
2 evőkanál méz
A Marlenka elkészítési módja:
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukrokkal jól összekeverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük a liszttel, az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 2. A massza felét egy tepsiben elsimítjuk. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. 3. A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük, és közepes lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha egy kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor pedig egy kicsit karamellizálódik, világosbarnára festve az egészet. Hűlni hagyjuk. 4. A puha margarint először magában keverjük habosra és közben hozzáadjuk az elkészített sűrített tejet is. A mézzel, a rummal, és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük. 5. A kisült lapokat félbevágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Durvára vágott mogyoróval megszórjuk, vékonyan pedig mézet csurgatunk rá. Letakarva behűtjük pár órára, hogy az íze összeérjen.
Nehézségi fokozata közepes.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9255ecf410, 2008. dec. 21. 18:32
A marlenka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.