Citromos sütemény recept
50 perc
249 kcal
Tésztához:
4 tojás
13dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
8 dkg margarin
1 csomag sütőpor
12 dkg liszt
Mázhoz:
12 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
A Citromos sütemény elkészítési módja:
1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A citrom héját belereszeljük, levét pedig kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk. 2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. 3. Ha kihült, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. A tésztára kenjük és dermedni hagyjuk.
Könnyű elkészíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9255ecf410, 2008. dec. 14. 14:26
A citromos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.