Vitorlás sütemény recept
60 perc
192 kcal
Tésztához:
6 tojásfehérje
20dkg cukor
10dkg liszt
10dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
25-30dkg cukor
25dkg margarin
4dl tej
Tetejére:
5dkg kókuszreszelék
kb. 28szem mogyoró vagy mandula
A Vitorlás sütemény elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Az így elkészített tésztát beletesszük egy 30*30cm-es tepsibe szépen bele simítjuk. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és 1dl tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd habosra keverjük. A szoba meleg margarint részletekben beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval vagy mandulával díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, a sütemény háromszögben vágjuk fel. Érdemes kicsit hűtőben dermedni hagyni.
Könnyű elkészíteni, a gyerekek kedvence, de szerintem mindenki szívesen fogyasztja ezt a süteményt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9255ecf410, 2008. dec. 28. 18:36
A vitorlás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.