Erdélyi rafaello szelet recept
90 perc
Az Erdélyi rafaello szelet hozzávalói:
* A díszítéshez:
o kókusz- vagy csokoládéreszelék
* A krémhez:
o 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
o 1 csomag vaníliás cukor
o 20 dkg kristálycukor
o 10 db tojássárgája
o 3 dl tej
o 25 dkg Rama Sütőmargarin
* A barna tésztához:
o fél csomag sütőpor
o 2 evőkanál rétesliszt
o 3 evőkanál keserű kakaópor
o 15 dkg darált dió
o 15 dkg kristálycukor
o 5 db tojásfehérje
* A fehér tésztához:
o fél csomag sütőpor
o 2 evőkanál rétesliszt
o 15 dkg kókuszreszelék
o 15 dkg kristálycukor
o 5 db tojásfehérje
Az Erdélyi rafaello szelet elkészítési módja:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 35x30 centisre, egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük. Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát. A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. jún. 12. 11:47
Az erdélyi rafaello szelet elkészítési módja és hozzávalói.