Pudingos keksz recept
60 perc
A Pudingos keksz hozzávalói:
*
o 3 dl tej
o 4 evőkanál porcukor
o 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
o 1 evőkanál keserű kakaópor
o 1 nagy doboz kerek háztartási keksz
o 12,5 dkg Rama Sütőmargarin
A Pudingos keksz elkészítési módja:
Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Ne féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja!
Nagyon finom :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. jún. 10. 19:57
A pudingos keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.