Lencsefasírt natúr joghurtal recept
548 kcal
15 gramm
68 gramm
30 dkg lencse
1 ágacska kakukkfű
1 babérlevél
100 gr bulgur
2 póréhagyma
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirított koriander
1-2 tojás
3-4 e.k csicseriborsó liszt
örölt köménymag
só
szerecsendió
cayenne bors
natúr joghurt
A Lencsefasírt natúr joghurtal elkészítési módja:
Az előző nap beáztatott lencsét alaposan öblítsd le, kakukkfűvel és babérlevéllel együtt 35 percig főzd puhára majd szűrd le. A bulgurt keverd össze sóval, öntsd le forró vizzel és 20 percig hagyd állni. A fokhagymát kockázd fel és a bulgurral, póréhagymával, valamint korianderrel együtt keverd el a lencséhez. Adj hozzá annyi csicseriborsó lisztet és tojást, hogy formázható masszát kapj. Sóval, szerecsendióval, köménnyel és Cayenne borsal fűszerezve formázz fasírozottakat. Forró olajban süsd ki majd tálad natúr joghurttal.
Ha nincs csicseriborsó liszt, jó a fehér liszt vagy teljes őrlésű liszt.
Póréhagyma helyett vöröshagyma is jó.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. okt. 31. 13:50
A lencsefasírt natúr joghurtal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.