Vendégváró "barack" recept
60 perc
A Vendégváró "barack" hozzávalói:
* A töltelékhez:
o piros és zöld ételfesték
o 1 dl rum
o 5 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 2 evőkanál baracklekvár
o 3 evőkanál darált dió
o 2 evőkanál kakaó
o 15 dkg cukor
o kristálycukor a forgatáshoz
* A tésztához:
o szükség szerint tejföl
o 1 kiskanál szódabikarbóna
o 1 evőkanál ecet
o 3 db tojás
o 25 dkg szitált porcukor
o 25 dkg vaj vagy sütőmargarin vagy 30 dkg margarin
o 75 dkg liszt
A Vendégváró "barack" elkészítési módja:
A lisztet a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formázható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük. A 15 dkg cukorból a kakaóval, és a 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, a vajat vagy sütőmargarint, a rumot, és simára keverjük. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. Kettő kis csészében piros, illetve zöld ételfestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát a zöld, a másikat a piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 156a5eb9fd, 2009. szept. 11. 21:30
A vendégváró "barack" elkészítési módja és hozzávalói.