Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós almatorta recept

Omlós almatorta recept

Az Omlós almatorta hozzávalói:
25 dkg sütőmargarin
12,5 dkg kristálycukor
1 tojás
40 dkg finomliszt
1 mokkáskanál só
a forma kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin
a tészta nyújtásához:
finomliszt

A töltelékhez:
1 kg alma
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
maréknyi mazsola
a tetejére:
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár
maréknyi dió vagy vékony lapocskákra vágott mandula


Az Omlós almatorta elkészítési módja:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást is. Ezután a liszttel és a sóval tésztává gyúrjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe, míg a tölteléke elkészül. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat nagy (3 cm-es) kockákra vágjuk. Ezután a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a mazsolával összekeverjük. Egy 26 cm-es tortaforma oldalát és alját margarinnal kikenjük. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme legyen. Ha a tészta lágy, nyújtani csak 2 lap sütőpapír közé téve lehet, ezért jó megoldás, ha belenyomkodjuk a formába. Az almát egyenletesen a tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 40 percig sütjük. Amikor kész, vékonyan megkenjük baracklekvárral és durvára vágott dióval, esetleg mandulalapocskákkal megszórjuk. Cikkekre vágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook