Korhely bableves recept
A Korhely bableves hozzávalói:25 dkg szárazbab,
40 dkg savanyú káposzta,
40 dkg marhalábszár,
só,
1 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
3-4 evőkanál étolaj,
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika,
késhegynyi őrölt bors,
fél mokkáskanál őrölt köménymag,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér
A Korhely bableves elkészítési módja:
A szárazbabot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Utána annyi tiszta vizet öntünk rá, amennyi ellepi és kissé megsózva, a babérlevéllel fűszerezve majdnem puhára főzzük. Közben a marhalábszárat egycentis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, borsozzuk, a köménymaggal meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk. A savanyú káposztát rövidebbre aprítjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk kicsit, majd a megtisztított és kisebb kockákra vágott vegyes zöldséggel együtt a húshoz adjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ujjnyira ellepi, kis lángon majdnem puhára, végül a babot is belekeverve készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. szept. 23. 13:21
A korhely bableves elkészítési módja és hozzávalói.