Kókuszos-almás sütemény recept


15dkg sütőmargarin
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
2vagy3db alma
1dl tej
2csapott mokkáskanál sütpor
1bögre liszt
10dkg kókuszreszelék
3db tojás
18dkg kristálycukor
A FORMA KIKENÉSÉHEZ: margarin
A Kókuszos-almás sütemény elkészítési módja:
A margarint a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. Ezután a lisztet, majd a sütőport majd utána a tejet belekeverjük a margarinos krémbe.Ezután a felkockázott almát keverjük a tésztához. A Formát kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát. Előmelegitett sütőben 175fokon kb. 40percig sütjük!
Én az almát megszoktam forgatni, fahéjban nagyon
finom így is.
Kiadós és nagyon könnyű elkészíteni! Ajánlom
mindenkinek!
Jó sütögetést!
Üdv:siccca
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: siccca, 2007. júl. 28. 15:59
A kókuszos-almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.