Kuglóf aszalt gyümölcsökkel recept
120 perc
A Kuglóf aszalt gyümölcsökkel hozzávalói:
30 dkg dió
25 dkg lehéjazott mandula
15 dkg aszalt szilva
30 dkg aszalt füge
30 dkg kandírozott vegyes gyümölcskocka
3 tojás
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg baracklekvár
1 evőkanál porcukor
sütőmargarin + zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A Kuglóf aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja:
A magvakból félreteszünk egy maréknyit, a többit durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket is felaprítjuk, összekeverjük a kandírozott gyümölccsel, és ebből is félreteszünk a díszítéshez egy maréknyit. A sütőformát kikenjük margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat a vaníliás és kristálycukorral habosra kikeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, egy csipet sóval, és a tojásos masszához adjuk. A durvára vágott magvakat összekeverjük az aszalt és kandírozott gyümölccsel, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és lazán összekeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 1 óra 30 percig sütjük. Sütés után a sütőben pihentetjük kb. 15 percig, majd kivesszük, és a formában hűtjük további 15 percet, csak utána borítjuk ki. A lekvárt felmelegítjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére öntjük, rászórjuk a félretett magvakat, aszalt gyümölcsöt, végül porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 1. 09:41
A kuglóf aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.