Mákfelfújt mikróban meggypudinggal recept
20 perc
A Mákfelfújt mikróban meggypudinggal hozzávalói:
2 dl tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csipet őrölt fahéj
4 dkg liszt
3 tojás
3 evőkanál rum
2 dkg vaj
Az öntethez:
1 üveg magozott meggybefőtt (kb. 40 dkg)
2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor
A Mákfelfújt mikróban meggypudinggal elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, ha forr, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Pár percig kíméletesen gyakori kevergetéssel összefőzzük, majd kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a hideg mákkrémbe keverjük a tojások sárgáját és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákmasszába forgatjuk, vigyázva nehogy nagyon összetörjön. Kivajazunk közepes nagyságú kávéscsészéket (kb. 1 dl-es), és háromnegyedig töltjük a masszával. Kettesével a mikróba tesszük, és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész, tányérra borítjuk és a csokoládés meggyel tálaljuk. A csokoládés meggyhez kikeverjük a pudingport a meggylével, majd belekeverjük a meggyet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 30. 21:51
A mákfelfújt mikróban meggypudinggal elkészítési módja és hozzávalói.