Húsvéti sárga túró recept


2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagygható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha
A Húsvéti sárga túró elkészítési módja:
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
Ez az édesség hagyományosan a Húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. márc. 30. 20:27
A húsvéti sárga túró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.