Sajttekercs snidlingesen recept
40 perc
A Sajttekercs snidlingesen hozzávalói:
19 dkg trappista sajt
2 cs. snidling és zöldfűszer
1-1 sárga és zöld húsú paprika
2 csipet szerecsendió
2,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
30 dkg krémsajt
4 tojás
A Sajttekercs snidlingesen elkészítési módja:
A sajtot lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajban világosra pirítjuk a liszttel. Felöntjük a tejjel, hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, és megolvasztjuk. Beledolgozzuk a tojássárgákat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kissé kihűlni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. A tepsibe simítjuk és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Kissé kihűtjük. Amíg sül, a paprikát megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A krémsajtot a paprikával, a snidlinggel elkeverjük, és sózzuk, borsozzuk. A masszát a sült sajtra kenjük és a sütőpapírral feltekerjük. A tekercsre szórjuk a maradék reszelt sajtot, és grillben vagy sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé megbarnul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 28. 18:51
A sajttekercs snidlingesen elkészítési módja és hozzávalói.