Marhahúsrolád bazsalikommal zellerrel töltve recept



4 vékony marhasússzelet
100 g húsos szalonna
375 ml forró húsleves
3 közepes hagyma
só, bors, vegeta
1 csomó bazsalikom
200 g zeller
4 szál citromfű
2 tojássárgája
A Marhahúsrolád bazsalikommal zellerrel töltve elkészítési módja:
Mossuk le hideg vízzel a húst, itassuk le róla vizet, majd fűszerezzük sóval, borssal, vegetával. Hámozzuk meg a zellert, mossuk le és reszeljük le. Mossuk le a bazsalikomot és a citromfüvet, rázzuk le róluk a vizet, majd vagdaljuk apróra. Keverjük össze a zellert, a zöldfűszereket és a tojássárgáját, ízesítsük sóval, borssal, vegetával. Kenjük a masszát a hússzeletekre. Vagdaljuk apróra a szalonnát, egy serpenyőben süssük ki, majd szórjuk a hússzeletekre. Csavarjuk fel a húst, majd tűzzük meg a tekercset. Majd pirítsuk meg a szalonna zsírjában a roládokat. Tisztítsuk meg a hagymát, szeleteljük fel, majd szórjuk a roládok mellé. Fedjük le, pároljuk minimum 1 órát, olykor öntsünk rá kevés húslevest.
90 napos diétánál protein napon fogyaszthatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 25. 11:13
A marhahúsrolád bazsalikommal zellerrel töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.