Pulykamell Wellington módra recept
A Pulykamell Wellington módra hozzávalói:1 kg pulykamell (hosszúkás alakú)
10 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
1 csomag leveles vajas tészta (50 dkg)
1 tojás
olaj
liszt
A gombapéphez:
40 dkg gomba
1 vöröshagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 tojás
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
só
bors
A Pulykamell Wellington módra elkészítési módja:
A rostokkal párhuzamosan haladva megspékeljük a pulykamellet a füstölt szalonnával és a fokhagymával. Jól megsózzuk az egészet, és a baconnal körbetekerjük. (Ha csak másnap sütjük, akkor tegyük be egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.) Egy kis tepsibe olajat öntünk, és lefedve kb. 1 órán át sütjük. Közben forgathatjuk, locsolgathatjuk. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki! Ha kész, kicsit kivesszük hűlni. A gombapéphez lereszeljük (daráljuk, finomra vágjuk) a gombát és a vöröshagymát. Az olajat a tepsiből egy serpenyőbe öntjük, és megpirítjuk benne az előzőeket. Ha a leve elfőtt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük a fűszernövényekkel, és belekeverjük a tojást is. Kocsonyásodásig sütjük. A tésztát kinyújtjuk. (Levághatunk a széléből derelyeszaggatóval néhány csíkot a díszítéshez.) A pulykamellet körbetapasztjuk a gombapéppel, a tészta közepére helyezzük, megkenjük tojással, és szorosan ráhajtjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy az oldala kerüljön alulra. A maradék tojással bekenjük, villával a tészta felületét megszurkáljuk. Kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeleteljük és tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. márc. 24. 22:24
A pulykamell wellington módra elkészítési módja és hozzávalói.