Monszun-eső Molyka-módra (olyan, mint a Dzsungel étteremben) recept
90 perc
A Monszun-eső Molyka-módra (olyan, mint a Dzsungel étteremben) hozzávalói:
60-80 dkg csirke vagy pulykamell
20 dkg trappista sajt
10 dkg föstölt sajt
1 nagy doboz tejföl
1 deci habtejszín
1 nagy gerezd fokhagyma
4-5 szelet bacon szalonna
4-5 szelet füstölt sonka
Sűrű palacsinta tészta:
1 tojás
Liszt
Tej
Szódabikarbóna
A Monszun-eső Molyka-módra (olyan, mint a Dzsungel étteremben) elkészítési módja:
Kevés zsiradékot teszek egy négyzet alakú jéniai vagy magasabb tepsi aljára, majd ráfektetek vékonyra szeletelt csirkemelleket. Megszórom sajttal, majd rétegezem bacon szalonnával. Ezután sűrűpalacsinta tésztát öntök rá, majd megint húst, sajtot, sonkát, palacsintatésztát... A tetejére a tejföllel és a tejszínnel összekevert fokhagymás öntetet öntöm és megszórom sajttal, ha maradt bacont teszek a tetejére. Lefedem alufóliával és 1 órát sütöm, majd 10 percet fedél nélkül.
Zöldségágyon, paradicsommal gazdagítva tálalom. Mi szoktunk hasáb burgonyát is sütni hozzá, de ez felesleges, köret nélkül is megállja a helyét
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Molyka, 2010. aug. 11. 12:46
A monszun-eső molyka-módra (olyan, mint a dzsungel étteremben) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.