Fűszeres olasz pulykatorta recept
A Fűszeres olasz pulykatorta hozzávalói:4 SZEMÉLYRE:
8 szelet pulykamell
2 gerezd fokhagyma
5 dl. tej
só, őrölt bors
szerecsendió
4 evőkanál liszt
2 tojás
30 dkg. reszelt sajt (Trappista)
2 dl. tejföl
10 dkg. vaj
A Fűszeres olasz pulykatorta elkészítési módja:
A pulykaszeleteket fokhagymás, sós tejben, hűtőszekrényben áztatjuk 24 órát. Lecsöpögtetjük, majd lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Egy nyitható tortaformába rétegezzük a hússzeleteket, közé vajforgácsokat teszünk. A maradék sajtot és a tojást összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel, és a tetejére öntjük. Közepes lángon kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Tortaként szeletelhetjük. Krumplipüré, zöldséges rizs a körete.
Az áztatással érdemes kivárni a 20-24 órát, hogy a hús tényleg omlós, és finom legyen.
Értelemszerűen nem muszáj tortaformában sütni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 031d5c7fc0, 2007. aug. 11. 14:45
A fűszeres olasz pulykatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.