Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gomolyás gombóc sajtmártással recept

Gomolyás gombóc sajtmártással recept

A Gomolyás gombóc sajtmártással hozzávalói:
4 személyre:
50 dkg gomolyatúró
2 szikkadt zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál sütőmargarin
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál vágott petrezselyem
1 csipet őrölt szerecsendió
A gomolyasajt-mártáshoz:
10 dkg gomolyasajt
2 evőkanál sütőmargarin
2 evőkanál liszt
4 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál ételízesítő
1 evőkanál vágott petrezselyem


A Gomolyás gombóc sajtmártással elkészítési módja:
A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük. A margarint habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót, a zsemlét, a keményítőt, a citromhéjat, a petrezselymet, a fokhagymát, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszát kb. 15 percig állni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk, és gyöngyöző vízben kb. 5-8 percig, főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. A sajtmártással tálaljuk. A gomolyamártáshoz a gomolyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A margarint felhevítjük, világosra pirítjuk benne a lisztet, majd álladó keverés mellett, beleöntjük a tejet. Felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük. Végül belekeverjük a petrezselymet. A mártást levesszük a tűzről, belekeverjük a gomolya sajtot.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gomolyás gombóc sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook