Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves petrezselymes vajgaluskával recept

Gombaleves petrezselymes vajgaluskával recept

A Gombaleves petrezselymes vajgaluskával hozzávalói:
30 dkg gomba
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma

ételízesítő
őrölt bors
petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
liszt
olívaolaj
pirospaprika
tejföl
A petrezselymes vajgaluskához:
5 dkg vaj
1 db tojás

petrezselyemzöld
1-2 evőkanál liszt


A Gombaleves petrezselymes vajgaluskával elkészítési módja:
A gombát, a sárgarépát és a zöldséget megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe olajat öntünk, felmelegítjük, majd rátesszük a zöldségeket, és párolni kezdjüki. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és együtt pároljuk tovább. Közben megszórjuk az ízlés szerinti fűszerekkel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpárolódott, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, és készre főzzük. Ekkor kiszedjük belőle a paradicsomot és a paprikát, majd beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül a tejfölt jól kikeverjük egy evőkanál liszttel, és állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Petrezselymes vajgaluskához a vajat kicsit felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk. Jól összekeverjük, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük még a levest, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves petrezselymes vajgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook