Gombaleves petrezselymes vajgaluskával recept
A Gombaleves petrezselymes vajgaluskával hozzávalói:30 dkg gomba
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
só
ételízesítő
őrölt bors
petrezselyemzöld
1 db paprika
1 db paradicsom
liszt
olívaolaj
pirospaprika
tejföl
A petrezselymes vajgaluskához:
5 dkg vaj
1 db tojás
só
petrezselyemzöld
1-2 evőkanál liszt
A Gombaleves petrezselymes vajgaluskával elkészítési módja:
A gombát, a sárgarépát és a zöldséget megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe olajat öntünk, felmelegítjük, majd rátesszük a zöldségeket, és párolni kezdjüki. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és együtt pároljuk tovább. Közben megszórjuk az ízlés szerinti fűszerekkel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha már megpárolódott, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, és készre főzzük. Ekkor kiszedjük belőle a paradicsomot és a paprikát, majd beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselyemzöldet. Végül a tejfölt jól kikeverjük egy evőkanál liszttel, és állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Petrezselymes vajgaluskához a vajat kicsit felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk. Jól összekeverjük, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük még a levest, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 24. 07:18
A gombaleves petrezselymes vajgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.