Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldspárga leves recept

Zöldspárga leves recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Zöldspárga leves hozzávalói:
1 csomó zöldspárga
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
egy kis darab póréhagyma
ételízesítő
babérlevél
petrezselyemzöld
vaj
1 kk liszt vagy keményítő
2-3 ek tejföl


A Zöldspárga leves elkészítési módja:
A spárga fás részét levágjuk, az alsó részét megtisztítjuk, összevágjuk, a spárgafejeket levágjuk. Az alsó szárakat sós vízben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A spárgafejeket a fölszelt zöldségekkel és a karikára szelt hagymával vajon pároljuk, ételízesítővel és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor készre párolódott összeöntjük az összeturmixolt spárgaszárakkal, összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és tejfölös habarást teszünk rá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldspárga leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook