Zöldspárga leves recept
Kalóriaszegény
A Zöldspárga leves hozzávalói:
1 csomó zöldspárga
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
egy kis darab póréhagyma
ételízesítő
babérlevél
petrezselyemzöld
vaj
1 kk liszt vagy keményítő
2-3 ek tejföl
A Zöldspárga leves elkészítési módja:
A spárga fás részét levágjuk, az alsó részét megtisztítjuk, összevágjuk, a spárgafejeket levágjuk. Az alsó szárakat sós vízben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A spárgafejeket a fölszelt zöldségekkel és a karikára szelt hagymával vajon pároljuk, ételízesítővel és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor készre párolódott összeöntjük az összeturmixolt spárgaszárakkal, összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és tejfölös habarást teszünk rá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2008. ápr. 27. 19:29
A zöldspárga leves elkészítési módja és hozzávalói.