Különleges húsgombócleves recept
60 perc
A Különleges húsgombócleves hozzávalói:
2 laza marék reszelt sárgarépa
2 laza marék reszelt zeller
1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma
60 dkg darált sertéshús
2 egész tojás
1 marék rizs
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
só
bors
őrölt pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
pici cukor
citromlé
A Különleges húsgombócleves elkészítési módja:
reszelt sárgarépát, zellert, vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, felöntjük 2 dl vízzel, 5-10 percig főzzük. Ezután felengedjük vízzel, sózzuk, ételízesítővel ízesítjük. Ha felforrt, belerakjuk a húsgombócokat, melyet a darált húsból, 2 egész tojásból, pici reszelt hagymával, borssal, sóval és 3-4 evőkanálnyi zsemlemorzsával összegyúrtunk. A húsgombócokat kb. 10 percig főzzük, ekkor beleteszünk 1 marék rizst. Kb. 20-30 percig főzzük. Ha kész, vágott petrezselyemzöldet szórunk bele, esetleg egy pici pirospaprikát. 1 pohár tejfölt keverünk bele. Izlés szerint pici cukorral és citromlével ízesítjük.
Különleges ízű, pikáns leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2008. febr. 2. 11:54
A különleges húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.