Tojásleves recept


Hozzávalók (4 személyre):
- 0,7 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- másfél l víz
- 3 erőleves kocka
- 1 teáskanál köménymag
- 1-2 babérlevél
- 1 teáskanál vegeta
- 4-6 tojás (attól függ mekkorák, és ki mennyire szereti tojásosan)
- 1 teáskanál (20%-os) ecet
A Tojásleves elkészítési módja:
Az olajból, lisztből és pirospaprikából sötét, zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük másfél liter meleg vízzel, beletesszük a leveskockákat, a köményt, a babérleveleket és a vegetát majd az egészet felforraljuk. Közben felverjük a tojásokat, mintha rántottának készítenénk, majd a forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Belekeverjük az ecetet és már lehet is tálalni.
Aki szereti utólag tehet bele még ecetet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Roni24, 2008. febr. 1. 12:41
A tojásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.