Máktorta recept
75 perc
A Máktorta hozzávalói:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 10-15 gr vaníliás cukor
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg őrölt mák
- 70 gr őrölt mandula vagy dió
- 1 csapott teáskanál faháj
- 3 evőkanál lekvár
A Máktorta elkészítési módja:
A vajat, a cukorral, vaníliáscukorral és a tojássárgájával összekeverjük. Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott - az ideális vastagság elérése érdekében, kb. 24 cm-es - tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük! Gázsütőben 2. fokozat Elektromos sütőben 150°C Miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat. Tejszínhabbal díszítjük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Roni24, 2007. nov. 30. 18:13
A máktorta elkészítési módja és hozzávalói.