Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kukorica-krémleves zöldborsóval recept

Kukorica-krémleves zöldborsóval recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kukorica-krémleves zöldborsóval hozzávalói:
- 50 dkg zsenge hüvelyes zöldborsó
- 40 dkg kukorica
- 4 evőkanál tejföl
- 1 l víz
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- 1/2 teáskanál só
- 4 evőkanál finomra vágott metélőhagyma


A Kukorica-krémleves zöldborsóval elkészítési módja:
A kukoricát és a borsót sós vízben megfőzzük. A keményítőt és a pirospaprikát fél dl vízzel összekeverjük majd hozzáadjuk a tejfölt, és belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe. Még egyszer felforraljuk, metélőhagymával meghintve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kukorica-krémleves zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook