Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyagombóc leves 2. recept

Burgonyagombóc leves 2. recept

A Burgonyagombóc leves 2. hozzávalói:
3 db közepes burgonya
10 dkg friss vagy ,fél csomag
mirelit zöldborsó,
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db fehérrépa,
fél csokor petrezselyem,
2 evőkanál liszt,
1 db tojás,
csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál só,
evőkanál olaj,
1fél pohár tejföl,
vegeta


A Burgonyagombóc leves 2. elkészítési módja:
A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe) Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.

Hatalmas jó étvágyat hozzá!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyagombóc leves 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook