Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) recept
60 perc
Az Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) hozzávalói:
sárgabarack (ha épp nincs szezonja akkor a konzerv is tökéletesen megfelel)
ananász
cseresznye
főzőtejszín (attól függ mennyi levest készítünk 250 ml vagy 500 ml)
1-2 csg. puncs puding (ez szintén mennyiségtől függ)
cukor
fahéj
4-5 szem szegfűszeg
késhegynyi só
díszítésnek tejszínhab
Az Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) elkészítési módja:
A sárgabarackot felkockázom, a cseresznyét ha magos akkor kimagozom, az ananászt ha karikára van vágva szintén kisebb darabokra vágom. A gyümölcsöket felteszem főni, a vízbe beleteszem ízlés szerint a fahéjat, szegfűszeget, késhegynyi sót. Amíg a leves fő, addig a főzőtejszínt és a pudingot összekeverem, majd mikor a gyümölcsök megfőttek beleöntöm a levesbe. Ízlés szerint teszem bele a cukrot, de túlzásba nem kell vinni a mennyiséget. Tálaláskor tejszínhabot nyomok a tetejére. Na ezért sem szabad túl sok cukrot beletenni, mert a tejszínhabtól még édesebb lesz. Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok! :-)
Mielőtt a főzőtejszínt és a pudingot a levesbe öntöm, a levesből veszek ki pár kanál levet amivel összekeverem, hogy amikor öntöm a levesbe nehogy összekapja. Gyakorlott háziasszonyok ezt úgyis tudják :-)
Ha sűrűbbre akarom hagyni a levest, akkor még mielőtt a főzőtejszínt beleöntöm, kiveszek belőle, a végén ha mégis túl sűrű akkor visszalehet önteni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 72f62a66ed, 2010. okt. 9. 13:23
Az anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.