Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) recept

Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) hozzávalói:
sárgabarack (ha épp nincs szezonja akkor a konzerv is tökéletesen megfelel)
ananász
cseresznye
főzőtejszín (attól függ mennyi levest készítünk 250 ml vagy 500 ml)
1-2 csg. puncs puding (ez szintén mennyiségtől függ)
cukor
fahéj
4-5 szem szegfűszeg
késhegynyi só
díszítésnek tejszínhab


Az Anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) elkészítési módja:
A sárgabarackot felkockázom, a cseresznyét ha magos akkor kimagozom, az ananászt ha karikára van vágva szintén kisebb darabokra vágom. A gyümölcsöket felteszem főni, a vízbe beleteszem ízlés szerint a fahéjat, szegfűszeget, késhegynyi sót. Amíg a leves fő, addig a főzőtejszínt és a pudingot összekeverem, majd mikor a gyümölcsök megfőttek beleöntöm a levesbe. Ízlés szerint teszem bele a cukrot, de túlzásba nem kell vinni a mennyiséget. Tálaláskor tejszínhabot nyomok a tetejére. Na ezért sem szabad túl sok cukrot beletenni, mert a tejszínhabtól még édesebb lesz. Hidegen és melegen is fogyasztható. Jó étvágyat kívánok! :-)

Mielőtt a főzőtejszínt és a pudingot a levesbe öntöm, a levesből veszek ki pár kanál levet amivel összekeverem, hogy amikor öntöm a levesbe nehogy összekapja. Gyakorlott háziasszonyok ezt úgyis tudják :-)
Ha sűrűbbre akarom hagyni a levest, akkor még mielőtt a főzőtejszínt beleöntöm, kiveszek belőle, a végén ha mégis túl sűrű akkor visszalehet önteni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az anya gyümölcslevese (a fiaim csak így eszik meg) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook