Túró-barack felfújt (4 személyre) recept
20 perc
520 kcal
1 citrom
50 dkg zsírszegény túró
3 tojás
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
7,5 dkg étkezési keményítő
1 nagy konzerv sárgabarack vagy őszi
4 dkg mandulaforgács
2 evőkanál vaj
A Túró-barack felfújt (4 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Elkészítés: A margarint simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. (Lehetőleg kézi robotgépet használjunk!) Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A barackot lecsepegtetjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a túrókrém felét belesimítjuk. Kirakjuk a barackkal, és beborítjuk a maradék krémmel. Megszórjuk mandulával, apróbb darabokban a vajjal, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 520 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. szept. 18. 12:36
A túró-barack felfújt (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.