Zöldségragu petrezselyemmel és virslivel recept


30 dkg borsó
30 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
3 pár virsli
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
tejföl
olaj
liszt
víz
só
A Zöldségragu petrezselyemmel és virslivel elkészítési módja:
A borsót a sárgarépával egy kicsit megpárolom, majd felteszem főzni. Mikor félig megfőtt, hozzáöntöm a krumplit. Olajon megpirítom a hagymát és rádobom a karikákra vágott virslit. Kicsit hagyom pirulni a virslit, majd ízlés szerint meghintem petrezselyemzölddel. Hozzáadom a lisztet, és addig keverem, amíg szép barna nem lesz. Felöntöm annyi vízzel hogy sűrű maradjon a massza. A virslit hozzáöntöm a zöldségekhez. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy főzelék állagú legyen. Hasonló a finomfőzelékhez, de azt a gyerekeim nem szeretik, ezt viszont imádják!!!
Én a tejfölbe is teszek lisztet (az eredeti recept szerint nem kell).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 72f62a66ed, 2009. júl. 20. 15:35
A zöldségragu petrezselyemmel és virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.