Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ananászos csiga recept

Ananászos csiga recept

Az Ananászos csiga hozzávalói:
elöbb leírt tészta :-)
krémhez: 3dl tej
egy cs
ananászos pudingpor
4 evőkanál cukor
10dkg konzerv ananász
a tetejére: 12 karika konzerv ananász
1dl ananászlé
2 evőkanál cukor
1evőkanál sárgabarack lekvár.


Az Ananászos csiga elkészítési módja:
A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot simára keverjük, apróra vágott ananásszal ízesítjük, megfőzzük. hagyjuk kihülni. 3-4mm vastag 30cm hosszú téglalappá nyújtjuk a tésztát, megkenjük a pudinggal, aztán feltekerjük. 2,5 centi vastagon felszeleteljük. közepükbe 1-1 ananászkarikát nyomunk. vajazott,lisztezett sütőlemezre tesszük. 30perc kelesztés után, közepesnél erősebb lánggal 20percig sütjük

ezalatt az ananászlevet a cuorral és a lekvárral összekeverjük, fölforraluk, majd azon forrón megkenjük vele a frissen kisült csigákat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ananászos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook