Ananászos csiga recept
Az Ananászos csiga hozzávalói:elöbb leírt tészta :-)
krémhez: 3dl tej
egy cs
ananászos pudingpor
4 evőkanál cukor
10dkg konzerv ananász
a tetejére: 12 karika konzerv ananász
1dl ananászlé
2 evőkanál cukor
1evőkanál sárgabarack lekvár.
Az Ananászos csiga elkészítési módja:
A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot simára keverjük, apróra vágott ananásszal ízesítjük, megfőzzük. hagyjuk kihülni. 3-4mm vastag 30cm hosszú téglalappá nyújtjuk a tésztát, megkenjük a pudinggal, aztán feltekerjük. 2,5 centi vastagon felszeleteljük. közepükbe 1-1 ananászkarikát nyomunk. vajazott,lisztezett sütőlemezre tesszük. 30perc kelesztés után, közepesnél erősebb lánggal 20percig sütjük
ezalatt az ananászlevet a cuorral és a lekvárral összekeverjük, fölforraluk, majd azon forrón megkenjük vele a frissen kisült csigákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. júl. 18. 07:43
Az ananászos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.