Laktató téli leves recept
A Laktató téli leves hozzávalói:10 dkg csicseriborsó
10 dkg szárazbab
10 dkg rizs
1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
5 dkg bulgur (búzatöret)
10 dkg lencse (vörös)
10 dkg lencse (zöld)
1 evőkanál köménymag
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 evőkanál petrezselyem
őrölt bors
só
A Laktató téli leves elkészítési módja:
A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
Ezt a tartalmas levest nagy tálalótálban tegyük az asztalra!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 1. 08:02
A laktató téli leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.