Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke paprikás mártással recept

Csirke paprikás mártással recept

A Csirke paprikás mártással hozzávalói:
1,5 kg-os csirke
1-1 fel kockázott piros, sárga és zöld színű paprika
6 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 dl csirkehúsleves (leveskockából)
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál citromfű
őrölt bors



A Csirke paprikás mártással elkészítési módja:
A paprikát, a fokhagymát, a citromfüvet, a borsot és kevés sót simára turmixolunk. A csirkét sóval, borssal meghintjük, és sütőben vagy grillen pirosra sütjük. Amikor a külseje kész, a combokat és a mellet levágjuk, és még egyszer grillezzük. A fel forrósított olajban a paprikaszószt kevergetve meg pároljuk, majd hozzá adjuk a levest és a citromlét. Fel forraljuk, bele tesszük a húst, és 5-10 percig főzzük, hogy a szósz íze jól át járja a húst. Végül a húst tálra tesszük, a szósszal meg locsoljuk, és párolt rizzsel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke paprikás mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook