Rucás káposzta recept

4 db kacsacomb
2 evőkanál kacsazsír
60 dkg savanyú káposzta
1 fej hagyma
20 dkg császárszalonna
10 dkg füstölt kolbász
só
1 csokor friss kapor
A Rucás káposzta elkészítési módja:
A kacsacombokat megtisztítjuk, megsózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és pár perc alatt összepároljuk. Egy cserépedény vagy egy kacsasütő aljára szedjük a káposztát, ráfektetjük a combokat, valamint szalonna- és kolbászszeleteket. Megszórjuk a kapor másik felével. Felöntjük 3dl vízzel, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jún. 25. 23:43
A rucás káposzta elkészítési módja és hozzávalói.