Mézes krémes Molyka-módra recept


Tészta:
50 g margarin
100 g cukor
2 tojás
40 dkg liszt (kb.)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz vagy agavé (fonetikus:) ) szirup
Krém:
3 dl tej
10 dkg liszt
200 g margarin
250 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
Tetejére tortabevonó
A Mézes krémes Molyka-módra elkészítési módja:
Tészta: Gőz fölött megolvasztom a margarint, hozzáadom a hozzávalókat, kerevergetem, utoljára a lisztet öntöm hozzá. 3 részre osztom, kinyújtom, és kivajazott tepsi hátoldalán 200 fokos sütőben világosra sütöm. (vigyázz, törik a tészta!) Krém: A tejben megfőzöm a lisztet, majd ha kihűlt hozzákeverem a margarint, cukrot és a többi hozzávalót is. Ezzel kenem a lapokat. Vágül olvasztott csokoládéval megkenem, vagy csak rácsurgatom, ki hogy szereti.
Másnap fogyasztható, addig puhul meg a tészta teljesen.
Én allergiás vagyok a mézre, helyette agavé szirupot keverek a tésztába, úgy is kiválóan működik. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Molyka, 2010. márc. 11. 16:20
A mézes krémes molyka-módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.