Farsangi fánk (Planétás féle) recept


3 dkg élesztő
3 dl tej
6 dkg vaj vagy margarin
5 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
50 dkg liszt
só
a sütéshez olaj
A Farsangi fánk (Planétás féle) elkészítési módja:
A vajat, cukrot és a tojások sárgáját habosra keverem, majd hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt. Hozzákeverem a lisztet, (rumot) egy csipet sót, és dagasztom a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztem, majd amikor megkelt, lisztes deszkára helyezem, kézzel ujjnyi vastagra kihúzogatom, pohárral kiszaggatom. Meleg, de nem forró olajban mind két oldalát megsütöm. Baracklekvárral, porcukorral meghintve tálalom
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Molyka, 2011. márc. 1. 12:49
A farsangi fánk (planétás féle) elkészítési módja és hozzávalói.