Sajtos rudacskácskák (mert a sima rudacska már létezett) recept
150 perc
A Sajtos rudacskácskák (mert a sima rudacska már létezett) hozzávalói:
Kb. fél kg finomliszt
3 tojássárgája
1 kis tejföl
fél csomag élesztő, vagy 1 porélesztő
1 Ráma margarin
kb. 1 evőkanál só
15 dkg füsölt sajt
15 dkg trappista sajt
+ 1 tojás a kenéshez
A Sajtos rudacskácskák (mert a sima rudacska már létezett) elkészítési módja:
A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom. Meleg helyre teszem, majd félóránként kinyújtom, és összehajtogatom. A harmadik nyújtás után már nem hajtom össze, hanem 1 ujjnyi vastagságúra nyújtom, tepsibe teszem, felvágom derelyeszaggatóval, megkenen a tojással, majd sajtot szórok a tetejére. Amikor elkészült, megfordítom, és késsel felszeletelem a süteményt.
A recept alkalmas pogácsának is. Én kipróbáltam, hogy nem hajtogattam, csak kelesztettem, vacak lett.
Időigényes, de nem bonyolult, és nagyon finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Molyka, 2011. jan. 25. 22:58
A sajtos rudacskácskák (mert a sima rudacska már létezett) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.