Túrós pogi Ági módra recept
A Túrós pogi Ági módra hozzávalói:* 1-1,5 dl tej
* 5 dkg élesztő
* 50 dkg finomliszt,nekem most kb 20 dkg-al többet vett fel
* 25 dkg margarin
* 50 dkg tehéntúró
* 1 ek só
* 1 tojás
* 1 kk pirospaprika
* 1 mk őrölt fekete bors
* liszt (a nyújtáshoz)
* 1 tojás (a tészta kenéséhez)
* lenmag,vagy szezámmag, ha van
A Túrós pogi Ági módra elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és fölfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A túrót áttörjük, majd a finomliszthez adjuk, megsózzuk, és a fölfuttatott élesztővel és a tojással összegyúrjuk,és jó egy órára félretesszük,kelni. A tésztát lisztezett gyúrólapon 2 centi vastag lappá nyújtjuk,és 3 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk,és egy kikent tepsire rakjuk. A pogácsák tetejét a fölvert tojással megkenjük, majd késsel fél centiméter mélyen bevagdalva rácsozzuk,és megszórjuk lenmaggal a tetejét. Fél órát még kelesztjük,majd előmelegített sütőben, kb 180°C-on szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2011. jan. 22. 17:48
A túrós pogi Ági módra elkészítési módja és hozzávalói.