Sós csigák recept

A Sós csigák hozzávalói:
75 dkg liszt
2 mokkáskanál só
1 kocka élesztő
1/2 l langyos tej
1 dl étolaj
Töltelékhez:
20 dkg margarin
2 db tojássárgája
2 mokkáskanál só
felvert tojásfehérje a mázhoz
különböző olajos magvak a szóráshoz
/szezámmag,napraforgó,lenmag/


A Sós csigák elkészítési módja:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben megtuttatjuk,majd a liszthez adjuk a sóval és az étolajjal együtt.A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül,hogy megvárnánk amíg megkel,1 cm vastagra nyújtjuk. A margarint összekeverjük a tojássárgákkal és a sóval,majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük.A tésztát két oldalról föltekerjük a közepéig,és középen kettévágjuk.A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük.Lapjukkal lefelé rárakjuk őket a sütőlapra,megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórju a magokkal. Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg szépen megpirulnak.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sós csigák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook