Tejfölös - sajtos rudak recept
20 perc
A Tejfölös - sajtos rudak hozzávalói:
*A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
*A tésztához:
2 tojás
2 dl tejföl
fél kiskanál jóféle pirospaprika
fél kiskanál őrölt fekete bors,5 kiskanál só
60 dkg finomliszt
0,5 dl tej
2 dkg élesztő
25 dkg Rama Sütőmargarin
A Tejfölös - sajtos rudak elkészítési módja:
1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson. 2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára. 3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. 4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. ápr. 1. 17:23
A tejfölös - sajtos rudak elkészítési módja és hozzávalói.