Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Délvidéki sajtos sós tekercs recept

Délvidéki sajtos sós tekercs recept

A Délvidéki sajtos sós tekercs hozzávalói:
A tésztához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
5 dkg éleszt
2 kiskanál só

A töltelékhez:
25 dkg puha margarin vagy vaj
3 tojás sárgája
2 mokkás kanál só

A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag


A Délvidéki sajtos sós tekercs elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük. Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A délvidéki sajtos sós tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook