Krémsajtos rúd recept
A Krémsajtos rúd hozzávalói:30 dkg liszt
10 dkg natúr krémsajt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 teáskanál só
a kenéshez:
1 tojásfehérje (a kenéshez)
a tetejére:
ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag
A Krémsajtos rúd elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy köménymaggal. Átemeljük egy sütő tepsibe, majd éles késsel vagy pizza vágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és a sütő erősségétől függően kb.20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. ápr. 3. 10:08
A krémsajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.