Szakállas pogácsa recept
A Szakállas pogácsa hozzávalói:18dkg reszelt sajt,
36dkg vaj,
6 evőkanál tej,
3 tojássárgája,
60dkg liszt,
só
Tetejére:
3 tojásfehérje
Töltelék:
20dkg vaj
20dkg krémsajt
3-4evőkanál tejföl,
só,
20-25dkg reszelt sajt
A Szakállas pogácsa elkészítési módja:
A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4mm vastagra és szúrj ki belőle kb,3 cm átmérőjű kis korongokat.A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakozva,előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt süsd őket szép pirosra. A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel,hogy jól kenhető,sűrű krémet kapj.Ízesítsd sóval.A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot,s forgasd meg őket reszelt sajtban
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mixy 12, 2007. aug. 27. 07:36
A szakállas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.