Isteni sajtos csiga recept


Tésztához:
40 dkg liszt
125 ml tej
2,5 g élesztő
1 teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só
0,75 dl olaj
7,5 dkg margarin
1 tojássárgája
Töltelék:
10 dkg margarin
2 tojássárgája
20 dkg sajt
Kenéshez:
Tojásfehérje
Tejföl
Szóráshoz:
Sajt
Az Isteni sajtos csiga elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal. A tésztát 2 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk. Egy-egy tésztalapot megkenünk a kétfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tejfölös tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: rekag, 2010. okt. 7. 15:33
Az isteni sajtos csiga elkészítési módja és hozzávalói.