Krumplifánk virslivel töltve recept
A Krumplifánk virslivel töltve hozzávalói:60 dkg főtt, áttört krumpli
12 dkg liszt
2 tojás
1 kiskanálnyi só
A töltéshez 2 virsli
A kisütéshez olaj
A Krumplifánk virslivel töltve elkészítési módja:
A krumplit, a lisztet, a tojásokat és a sót összegyúrjuk. Nem kell kisodorni, hanem a tésztából lisztezett kézzel gombócokat formázunk, aminek közepére 1-1 karika virslit teszünk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Ebből az adagból kb 20 gombóc lesz, aki többet szeretne, növelje az adagot.
Diétázók csökkentett szénhidrát tartalmú liszttel is készíthetik, úgy is finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. okt. 2. 16:27
A krumplifánk virslivel töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.