Szőlős túrótorta (Update 1) recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Szőlős túrótorta (Update 1) hozzávalói:
A tésztalaphoz:
15 dkg Norbi sütiliszt,
1 kanál porédesítő,
1 db tojás
10 dkg margarin + a formához
A töltelékhez:
50 dkg sovány túró,
2 kanál porédesítő,
1 cs vanília ízű fruktóz,
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
1 db citrom reszelt héja,
4 db tojás,
20 dkg szőlő (fehér és vörös)
A Szőlős túrótorta (Update 1) elkészítési módja:
A liszthez keverjük hozzá az édesítőt. Tegyük bele a puha margarint és a tojást, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet. A tésztát pihentessük 30 percig a hűtőszekrényben. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A túrót keverjük össze az édesítővel, a fruktózzal, a pudingporral, a lereszelt citromhéjjal, a szétválasztott tojások sárgájával, valamint a fehérjékből felvert habbal. A szőlőt mossuk meg, egy papírtörlővel szárítsuk meg, majd szedjük le a szemeket a szárakról. Ekkor a tészta 2/3-át nyújtsuk ki kör alakúra, majd helyezzük a kivajazott kapcsos tortaformába, és süssük 10 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és béleljük ki velük a sütőformák széleit, kanalazzuk bele a túrós tölteléket, majd a tetejére tegyük a szőlőszemeket. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre a tortát.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. szept. 19. 18:24
A szőlős túrótorta (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.