Mézes mákos parfé recept
A Mézes mákos parfé hozzávalói:5 dl tej
1 ek vanília aroma
4 ek cukor vagy 3 ek édesítő
3 tojás
3 ek méz
2 dl tejszín
5 dkg darált mák
A Mézes mákos parfé elkészítési módja:
A tejet a tejszín felével felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a vaníliával, a cukorral és a maradék tejszínnel kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a forró tejhez és gyenge tűzön keverés mellett összemelegítjük, de már nem forraljuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mézet és a mákot. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből felvert habot és alufóliával bélelt formában megfagyasztjuk. Tálaláskor kiborítjuk, tejszínt vagy gyümölcsöket adhatunk hozzá.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. júl. 23. 08:00
A mézes mákos parfé elkészítési módja és hozzávalói.