Barackos, túrós szelet recept



A tésztához:
2 tojás,
6 ek porédesítő,
2 dl sovány tejföl,
10 dkg valamilyen csökkentett szénhidráttartalmú liszt,
2 ek kakaó,
fél cs. sütőpor,
2 ek olívaolaj.
A töltelékhez:
50 dkg sovány túró,
1 csomag (2 dkg) vanília ízű fruktóz,
1 teás kanál vanília aroma
1,5- 2 ek folyékony édesítő,
2 dl sovány tejföl,
2 dl cukormentes tejszín,
1 ek zselatin.
Kb 8-10 szem barack.
A Barackos, túrós szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe és megrakjuk a lecsepegtetett őszibarack szeletekkel. (Én fél barackokkal raktam ki. ) Majd rásimítjuk a túrós krémet és hűtőben dermesztjük 1-2 órát. A túrós krémhez: A túrót villával összetörjük, az édesítővel, a vanília aromával, a vaníliás fruktózzal és a tejföllel kikeverjük. Felverjük a teszínt és azt is a túróhoz keverjük. Fél dl vízben feloldjuk és meglangyosítjuk a zselatint, majd azt is a túróhoz keverjük és rásimítjuk a krémet a barackra, úgy hogy szépen közé folyjon. Tálalás előtt cukormentes csokimázzal kidíszíthetjük, de ez akár el is maradhat.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. júl. 18. 15:58
A barackos, túrós szelet elkészítési módja és hozzávalói.