Mákos túrókocka recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
84/db
5,5/db
A Mákos túrókocka hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás,
4 evőkanál víz,
7 evőkanál porédesítő,
4 evőkanál darált mák,
3 evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú liszt,
1 kiskanál sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín felverve,
25 dkg túró,
1 natúr joghurt,
folyékony édesítő,
1 púpos kanál zselatin,
2 narancs.
A Mákos túrókocka elkészítési módja:
A piskóta hozzávalóiból a szokott módon gáztepsiben mákos piskótát sütünk. (Én először a tojásfehérjét szoktam felverni a vízzel, majd hozzáadom a sárgáját, az édesítőt és a végén az összekevert lisztet, sütőport és mákot.) A kisült piskótát még melegen hosszában félbevágjuk. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a túrót, és az édesítőt. (Ízlés szerint.) A joghurtot forráspontig melegítjük, majd belekeverjük a zselatint és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad. Ekkor a túrós krémhez adjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, amivel majd a fölső lap tetejét megkenjük, a többihez pedig hozzákeverjük az apró kockákra vágott narancsot. (Lehet más gyümölccsel is, pl eper). Betöltjük a 2 piskóta lap közé, majd a félretett krémmel megkenjük a sütemény tetejét is. Hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd négyzet alakúra vágjuk. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. máj. 9. 05:42
A mákos túrókocka elkészítési módja és hozzávalói.